2018. aug 22.

Sült máj szezámmagos zöldbabbal

írta: Petőcz Szabó András
Sült máj szezámmagos zöldbabbal

dsc01191.JPG

Ez egy távol keleti ihletésű gyors egytálétel. Fagyasztott zöldbabbal készítettem.

Hozzávalók: 1 kg zöld hüvelyű zöldbab, 80 dkg csirkemáj, olaj a sütéshez, só, bors, 4 ek szójaszósz, 2-2 ek fehér és fekete szezámmag.

Elkészítés: A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A megtisztított májat kevés olajban megsütjük, utólag sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben  magas hőfokon átsütjük a zöldbabot kevés olajjal és a szójaszósszal, a végén megszórjuk a szezámmaggal. Tálaláskor adhatunk hozzá még csiliszószt.

Szólj hozzá

Kínai Húsok és halak Egészség vega és tészta