2018. okt 22.

Picadillo- olívabogyós fűszeres hús 6 adag

írta: Petőcz Ferenc
Picadillo- olívabogyós fűszeres hús 6 adag

dsc01818.JPG

Nemzetek konyháit követve a kelet mindig egy izgalmas utazást ígér. Az arab és a zsidó konyha közel ugyanaz, nagyobbrészt egymástól tanult étel különlegességek sorozata. Ez is itt egy nagyszerű illatos, ízletes darab. Megéri elkészíteni.

2 fej vöröshagymát kevés olívaolajon megpárolunk, hozzá adunk pár szem reszelt fokhagymát, majd ebbe kerül 60 dkg darált marhahús ( jelen esetben lapocka). Sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá 4 db darabolt paradicsomot és 3 darabolt kockázott paprikát. Egy tk őrölt fahéjat, csak bátran. Majd bele kerül 3 db alma kockázva és 2 ek mazsola is. Lefedve puhára pároljuk.

dsc01817.JPG

 

Amikor már minden megpuhult, akkor kerül bele 5-10 dkg karikázott olívabogyó és egyszer még összeforraljuk és bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

zsidó Nemzetek konyhája Húsok és halak