2018. okt 27.

Zsályás, májas maceszgombóc (levesbetét)

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás, májas maceszgombóc (levesbetét)

 

dsc01837.JPG

Sokszor olvasni azt, hogy a maceszgombóc a világ egyik legjobb levesbetétje. Ez valóban így van és elkészíteni is egyszerű, mi is készítettünk már ilyent itt a blogon is. Most egy kicsit átalakítottuk és sikerült a világ talán legjobb májas gombócát készíteni.

Mivel pulykahúsból készült húsleves készült, így a receptünk így alakult.

25 dkg májat, néhány frissen szedett aprított zsályalevelet, 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd reszelt fokhagymát 36 dkg pászkát, sót, borsot 3 ek zsírt 2 tojást, 4 ek levest egy késes aprító gépben összedarabolunk, majd agyunk pihenni 30 percet.

dsc01836.JPG

A pihentetés követően vizet forralunk kevés sóval és a forrásban lévő vízbe vizes kézzel gombócokat formálunk, a vízbe tesszük, a hőfokot visszavesszük és miután feljött a víz tetejére még 2-3 percet főzzük. Tökéletes húslevesbe. Jó étvágyat!

dsc01835.JPG

Szólj hozzá

Levesek