Spenótos csirkecomb mézes sütőtökkel 4 főre
A receptet Szabó András készítette.
Egy régi adósságunk a blogra ezt felrakni, nagyszerű fogás, tán nem a legszebben tálalható étel és ez látszik is, ugyanakkor annál nagyobb ízélmény, amelyért javasoljuk az elkészítését.
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, só, őrölt szerecsendió ízlés szerint, olaj, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma ízlés szerint, 15 dkg leveles spenót, 3 dl főzőtejszín, 1 teáskanál étkezési keményítő, személyenként 2 szelet sütőtök, és méz a tök locsolásához ízlés szerint.
A tököt feldaraboljuk, személyenként 2 szeletet számolva. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kevés olajjal meglocsoljuk, 180 fokos sütőben puhára sütjük. Mielőtt teljesen megsül, bekenjük a tökszeleteket mézzel, és rákaramellizáljuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, majd 3 darabra vágjuk, besózzuk. Egy magas falú serpenyőben kevés olajon elősütjük a combfiléket, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma kissé megpirult, felöntjük kevés vízzel, amit kissé elfőzünk, fokhagymával fűszerezzük. Rádobjuk a spenótleveleket. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, beleöntjük a raguba, és besűrítjük vele. A sült tökkel tálaljuk.