Sütőtökös rozmaringos ragu
0.5 db sütőtök (kb. fél kg)
30 dkg debreceni kolbász/ lecsó kolbász/ virsli is ok
5 db krumpli
1 db nagyobb fej hagyma
5 dkg szalonna
2 gerezd fokhagyma
0.5 dl olívaolaj
2 dl vörösbor
só
bors
0.5 teáskanál őrölt chili és currypor
2 szál rozmaringág
A sütőtököt és a krumplit meghámozzuk. Egy sütőedénybe szórjuk a gerezdekre vágott hagymát, fokhagymát, felkockázott bacont, a tököt, debrecenit=virslit,krumplit.
Meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük és az egészet jól összerázzuk / kanalazzuk, hogy minden hozzávaló kapjon a jóból.
A végén felöntjük 1-1,5 dl vörösborral, letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 10 percig rápirítunk a tetejére is.