Ramen Pak Choival
Szeretjük a kínai leveseket, amikor Budapesten laktam, akkor nagyobb lehetőségem volt, mint vidéken. Sajnos úgy néz ki az ország, hogy van a főváros és vagyunk mi a vidék, akik mintha nem léteznénk. Tehát maradva a leveseknél Budapesten remek kínai étkezdék vannak és hatalmas választék a különböző kínai levesekből. Kicsit nosztalgiázni szerettem volna, hogy itthon is készítek valami ramen félét. Az ötlet alapja a konyha rendszerezése volt, mert előkerült néhány régi knorr leveskockám, amilyent szerintem az egész országban csak egy helyen a csarnok melletti 4 égtáj ízei boltban lehet venni. Ez a kocka egy kínai citromfűves tenger gyümölcsés finomság volt. Így jöjjön a hamis ramenem.
2 tányérhoz:
1 pak choi félbevégva átöblítve. Tányéronként egy fél kerül. Tányéronként egy-egy instnt tésztaleves jelen esetben rákos ízesíűs kerül. Ehhez adunk még aprított újhagymát keveset, bár ez a képen nem látszik. Tányéronként 1-1 tojás félbevágva jön még hozzá. Mélyebb tányér kell a megszokottnál. Ezt öntjük le a leveskockából készült alaplével, picit hagyjuk pihenni, majd kevés chiliszósszal öntjük, már aki szereti, én nagyon.
Jó étvágyat!