Retek zöldje leves buggyantott tojással 6 adag.
A többség a most készült leves alapanyagát kidobja, szemétnek gondolja. Nem rég egy retekből készült ételt mutattunk, ahol már felhasználtam a retek levelét. Ezenfelül retekből készült hsgombóc leves is van már oldalunkon, érdemes böngészni, Kevesen tudják, hogy a retek levele ehető és maimálisan tele van viatminokkal. Most mutatunk egy nagyszerű levest, amely szerintem sokak kedvence lesz. E saját receptet szerintem mindenkinek tetszeni fog. Íme, hogy készül.
3-4 csokor retek leveleit levágjuk, Ezt követően a leveket megszabadítjuk középső eres tészétől. Egy edénybe 1 vöröhagymát felkockázunk, olívaolajjal vagy vajjal megpárolunk, hozzáadjuk a retek megmosott leveleit.Így pároljuk, ameddig össze nem esik, ez pár perc, sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel ízesítjük.
Amikor a levelek megpuhultak, hozzá adunk 3 kisebb burgonyát kockázva, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Adunk hozzá 3 zöldségleves kockát. Hagyjuk addig főni, ameddig a krumpli meg nem puhul. Közben elksézítjük a buggyantott tojást.
1 edényben vizet felforralunk. amikor felforrt kicsit vissza vesszük, adunk hozzá 2-3 ecetet és elkezdjük keverni a folyadékot, ebbe öntjük a felütött tojást. Akkor jó, ha kívül megftt, belül még lágy, a tojásokat egyesével készítjük el, egy-egy tányérba 1-2 db kerül.
Amikor ezzel kész vagyunk, akkor a levest rúdmixerrel átpürésítjük. Hozzáadunk 2 ek keményítővel elkevert 2 dl tejszínt. Ez sűríteni fogja a levest a krumplival együtt. A leves íze pedig a brokkolikrémleveshez fog hasonlítani. Tálaláskor 1 tk ecetes tormát keverünkegy tányér leveshez és hozzáadjuk a tojást. Jó étvágyat!