2019. jún 12.

Drakula cékla salátája

írta: Petőcz Ferenc
Drakula cékla salátája

dsc02790.JPG

40 dkg célkát megfőzünk, majd kihűtjük és kockázzuk. A saláta öntetet ameddig a célka fő szintén összekeverjük. 1 kezeletlen citrom reszelt héját elkeverjük egy citrom levével, fél dl  olívaolajjal, frissen őrölt borssal.

10 dg diót nagyobb darabokra törünk. Egy salátástálba helyezzük a célka mosott levelét, ha van rukolánk, akkor azt is tegyünk bele, a kockázott céklát, 10 dkg kockázott feta sajtot, a diót és az öntettel elkeverjük. 

Tálaláskor ecetes tormát is adunk hozzá, de tálalás előtt érdemesvárni 1-2 órát, ameddig az ízek érnek.

Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta Román/erdélyi