Egyszerű leves 4 főre házi cappelletivel
Néha a gyors és egyszerű kevés összetevős ételek a legjobbak, szerintünk ez is ilyen. A legtöbb munka betéttel volt a cappelletivel. De ebben a melegben néha jobban esik egy könnyed leves, mint egy nehéz húsos étel.
A cappelletihez a tészta: 2 tojás 1 cnagyobb csipet sót, 22 dkg BL 55 finom lisztet 6 ek vizet, 8 dkg durum tészta lisztet összedölgozunk egyneművé és 30 percre hűtőbe félretesszük.
Közben 3-4 dkg házi füstölt szaonnát apró kockára vágunk egy nagy fej vöröshagymával és az egészet üvegesre pároljuk, ehhez adunk házi túrót, sózzuk, borsozzuk. Ha több lesz a mennyiség,mint amennyi kell a töltelékből, akor sincs gond, mert a tésztánk is több, így másnap kettő főre elegendő túrós tészta lesz belőle.
A tésztát kinyújtjuk géppel, majd nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle. Ezeket töltjük a töltelékkel. Adagonként 5 töltelékkel számoltunk. Töltés után formázzuk és a maradék tésztából szélesmetéltet készítünk a maradék töltelékhez.
A leves egyszerű. 2 sárgarépát 2 liter vízben 25 dkg zöldhüvelyű zöldbabbal 4 erőleves kockával felfőzünk addig, ameddig a zöldésgek meg nem főnek, ekkor kerül bele a friss cappellleti és azt is puhára főzzük. Tálaljuk, én Erős Pistával szeretem, természetesen házival. Jó étvágyat