Kovászos uborkás csirkeraguleves
Blogunkon található már egy kovászos uborkás leves, de szerintem nem ehet megunni, így ezt készítettemmost kicsit átalakítva az előző receptet, így merőben más is lett.
1 nagy fej vöröshagymát felkockázunk apróra, hozzá adunk 4 gerezd reszelt fokhagymát és zsíron megpároljuk. Amikor már üvegesre pároltuk, hozzá adunk pár darab darabolt csirkeszárnyat, amelyet frissen őrölt borssal ízesítünk, picit pároljuk így a húst, majd erre kerül 2 ek házi Erős Pista. Felöntjük 2-3 dl vizzel, majd lefedve hagyjuk párolni a húst. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadunk 3 sárgarépát karikázva és felöntjük kb 1,5 liter vizzel. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk lefedve puhára főzzük a benne lévő dolgokat. Ekkor kerül bele 2 kovácszos ubokra karikázva és 2 ek házi tarhonya. 2 dl tejfölt kb 2 dl kovászos uborkalével és 2 ek étkezési keményítővel elkeverünk, ezzel habarjuk be a levest. Hozzáadunk friss 4-5 db aprított zsálya levelet és készre főzzük, tálaljuk. Nagyszerű étel. Jó étvágyat!