2019. júl 10.

Kovászos uborkás csirkeraguleves

írta: Petőcz Ferenc
Kovászos uborkás csirkeraguleves

dsc02958.JPG

Blogunkon található már egy kovászos uborkás leves, de szerintem nem ehet megunni, így ezt készítettemmost kicsit átalakítva az előző receptet, így merőben más is lett.

1 nagy fej vöröshagymát felkockázunk apróra, hozzá adunk 4 gerezd reszelt fokhagymát és zsíron megpároljuk. Amikor már üvegesre pároltuk, hozzá adunk pár darab darabolt csirkeszárnyat, amelyet frissen őrölt borssal ízesítünk, picit pároljuk így a húst, majd erre kerül 2 ek házi Erős Pista. Felöntjük 2-3 dl vizzel, majd lefedve hagyjuk párolni a húst. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadunk 3 sárgarépát karikázva és felöntjük kb 1,5 liter vizzel. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk lefedve puhára főzzük a benne lévő dolgokat. Ekkor kerül bele 2 kovácszos ubokra karikázva és 2 ek házi tarhonya. 2 dl tejfölt kb 2 dl kovászos uborkalével és 2 ek étkezési keményítővel elkeverünk, ezzel habarjuk be a levest. Hozzáadunk friss 4-5 db aprított zsálya levelet és készre főzzük, tálaljuk. Nagyszerű étel. Jó étvágyat!

dsc02957.JPG

Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta