2019. júl 11.

karajszeletek krémsajtos párolt tökkel

írta: Petőcz Szabó András
karajszeletek krémsajtos párolt tökkel

dsc02916.JPG

Most hogy ezerrel tombol a nyár, nem szeretünk sokat a konyhában tartózkodni, de mégis húsos-zöldséges ételre nyányunk. Erre tökétetes ez a recept, kb. fél óra alatt remek ételt szolgálhatunk fel szeretteinknek. Tökből  nem csak főzeléket, levest vagy fasírtot lehet készíteni, íme egy tipp. Grillételek kísérője is lehet, de önmagánan is finom, akár frissiben, akár behűtve fogyasztjuk. Ha zsenge tökből, vagy cukkiniből készítjük akkor nem kell se meghámozni, se kimagozni.

Hozzávalók: 1 nagyobb tök, 20 dkg krémsajt, 1 zellergumó a zöldjével együtt, 2 vöröshagyma, zsiraék, só, bors ízlés szerint, fejenkét 2 szelet sertéskaraj.

Elkészítés: A zellerzöldet alposan megmossuk, lecsöpögtetjük, gumóját megpucoljuk, és feldaraboljuk kis darabokra. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk. A tököt rászorjuk a hagymás alapra, és elkezdjük együtt sütni, közben gyakran megkerverjük Pár perc múlva hozzáadjuk a zellert a zöldjével együtt. Addig pároljuk amíg az összes zölség roppanósra nem sül. ekkor belekanalazzuk a krémsajtot, és még pár percig rotyogtatjuk. A húst nem kell kiklopfolni, csa megszórjuk sóval és ízlés szerint borsozzuk. Kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük, szezámmaggal megszórjuk, és tálalhatunk is.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta