Marcipánlikőr
Még nem késő elkészíteni ezt a receptet, hisz hamar elkészül és a felszolgálásáig a hűtőben pihen. Sokkal finomabb a házi, és remek ajándék is lehet. Másik likőrök receptjét is megtalálhatjátok a blogon például a tojáslikőrét vagy a máklikörét. A nádcukrot bátran helyettesíthetitek azzal amit otthon találtok. Kávéval vagy kókusszal is ízesíthetjük. A kávét a kész likőrbe öntsük, a kókuszt a tejben áztassuk néhány órán át, felhasználáskor szűrjük le a tejet. Én nagy csomagolású vaníliás cukrot használok, abból 10 g. kell, viszont a kis tasakban csak 8 g. van. A megmaradt tojásfehérjét sok mindenbe fel tudjuk használni. 1 liter lesz belőle.
Hozzávalók: 4 tojás sárgája, 2 ek. nádcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 dl. tej, 3 dl. tejszín, 15 dkg. marcipánmassza, 2,5 dl. whisky
Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Nagyon alacsony lángon forralni kezdjük, és folyamatosan keverjük. Eközben a marcipánt lereszeljük, de kisebb darabokra is vághatjuk. A tojásos masszához adjuk. Forrás után elzárjuk alatta a lángot és beleöntjük a whiskyt. Üvegbe töltjük, kihűtjük és hűtőben tároljuk.