Spenótos galuska juhtúrós mártogatóssal
Oldalunk ugyanezen a néven működő facebook csoportja valamikor az erdélyi konyha újság kedvelőiként indult. Most ez a recept is tőlük van, remek, gyors és finom étel, az arányokat a mártogatósnál átírtuk.
A mártogatós:4 ek vajat megolvasztunk, hozzá adunk 2 ek lisztet, majd 3,5 dl tejet és 25 dkg juhtúrót belemorzsolunk és kevés fehérborssal, sóval ízesítjük.
A galuska:
30 dkg spenótot leforrázunk, majd leszűrjük és rúdmixerrel pürésítjük.
Ehhez adunk 3 gerezd reszelt fokhagymát, kevés őrölt vegyes borsot, sót, 30 dkg lisztet, 2 egész tojást, ha túl sűrű, akkor kevés vizet, de vigyázzunk, mert a spenót miatt sűrűbb tészta kell, mint a normál galuska, mert a spenót nem fog dagadni, mint a liszt.
Galuskaként kiszaggatjuk, a a mártogatóssal tálaljuk. Jó étvágyat!