2020. már 14.

Mexikói csirkemell Hasselback módra párolt kukoricával 4 adag

írta: Petőcz Ferenc
Mexikói csirkemell Hasselback módra párolt kukoricával 4 adag

csirke1_1.jpg

Egy újabb recept a szénhidrátszegény diétához. Az egész családnak ízleni fog, készítsétek el.

1 tk pirospaprikát 1 tk szurokfűvel, sóval, frissen őrült borssal és korianderrel 0,5 dl olívaolajjal elkeverünk és még hozzákeverünk 2 gerezd reszelt fokhagymát. 60 dkg csirkemellet 4 felé választunk majd kb centinként bevagdossuk. A fűszeres olajat jól bedolgozzuk a húsba, majd hőállótálba tesszük. A centiként lévő résekbe 1-1 karika hagyma, 1-1 karika piros húsú paprika, ks darabka trappista, házilag elrakott savanyított jalapeno került. Sütőben készre sütjük, de nem szárítjuk ki a húst, hogy szaftos maradjon. 

csirke2_1.jpg

Ameddig a hús sül, gyorsan elkészítjük a köretet. 10 dkg vajat megolvastunk, majd hozzáadunk 60 dkg fagyasztott kukoricát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és készre pároljuk. A kukoricát a sült hússal tálaljuk, a ecsenye lé eltehető későbbre más ételhez. Én levesekhez szoktam hozzá adni. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Mexikói Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta