Mediterrán csirkecomb sütőtök pürével
A sütőtök püré az egyik kedvencem és nagyon jól passzol ehhez az ételhez, így nem bírtam ellenállni és ez lett hozzá. Közben pedig köztudott, hogy a mediterrán jellegű ételek is a kedvenceink, tehát ami volt itthon abból gyorsan meg kellett csinálni.
Hozzávalók:
-Sütőtök püré:
- 1,5 kg sütőtök
- 2 fej vöröshagyma
- friss zálya és rozmaring
- só, frissen őrölt bors
- pár gerezd fokhagyma
- olívaolaj
-Combokhoz:
- 4 alsó comb
- 4 felső comb
- görög oregánós fűszerkeverék
- 2 narancs vagy 4 mandarin
- 2 cm frissen reszelt gyömbér
- frissen vágott petrezselyem, újhagyma
- pár szem fekete és barna olívabogyó
- erős paprika
Első lépésként a sütőtök a képen látható módon a fűszerekkel elkezdjük megsütni. Ameddig sül a tök előkészítjük a húst. A reszelt gyömbér az egyik narancs vagy a 2 mandrin levével elkeverjük a húst sózzuk és fűszerezzük és a fűszeres gyümölcslébe forgatjuk, hagyjuk fél órát pácolódni. Finomabb, ha egy éjszakát van rá időnk.
Egy hőálló tálat előkészítünk és a pácolt combokat beletesszük a páclével a gerezdeire szedett másik naranccsal vagy mandarinokkal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Közben hagyjuk hűlni a sült tököt. Amikor a tök már kézzel megfogható a héját leszedjük és a vele sült hagymákkal, kevés olíolajjal rúdmixerrel pürésítjük. Ha szükséges utána ízesítünk.
A mgsült combokat a pürével tálaljuk és meghintjük a darabolt zöldségekkel és hozzá tálaljuk az olívabogyót, amelyet nem hőkezeltünk, az erős paprika jól harmonizál az ízekkel.
Jó étvágyat!