Csirkés rakott brokkoli
Sokan vannak úgy hogy a ledolgozott munkanap után nincs kedve sokat bíbelődni a vacsorával, mégis valami főtt ételre vágyik, ne legyen sok hozzávaló, és hamar kész is legyen. Erre tökéletes ez a recept. A brokkoli vastag szárát se szoktuk kidobni, hanem a fás részt levágjuk róla körben, és feldarabolva hozzáadjuk a készülő ételhez, minél kevesebb hulladékot termeljünk ezzel is. Diétázóknak is tökéletes választás ez az étel, kevés szénhidrátot tartalmaz,így belepasszol többek között a 160 grammos diétába is.
Hozzávalók: 1 fej brokkoli (fél kg), 50 dkg csirkemell, só és bors ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 1 kis pohárnyi tejföl, 1 tk mustár, 1 ek zsemlemorzsa, 20 dkg reszelt sajt, kis csokor petrezselyem( elhagyható).
Elkészítés:Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben félig puhára főzzük a feldarabolt szárával együtt, majd leszűrjük. A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, kevés olajon minden oldalát fehéredésig piritjuk, sózzuk, borsozzuk, egy gerezd fokhagymát lereszeljük, és összeforgatjuk a hussal és kissé átpirítjuk. Egy jénai tálat megszórunk a zsemlemorzsával. Beletesszük a brokkolit, hozzáadjuk a csirkemellet. A tojásokat összekeverjük a tejföllel, mustárral és a másik reszelt fokhagymával. Ráöntük a tepsi tartalmára, elsimítjuk rajta, megszórjuk a reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel . Előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük.