Görög csicseriborsó leves-σούπα ρεβίθια
Jelen receptemmel szeretnék a vegánoknak is kedvezni és mellette megmutatni egy olyan ételt, amelyet a tavernák világában nem lehet kapni, de mégis benne van a görög érzés és mellesleg nagyon olcsó, kevés alapanyagból elkészíthető.
Hozzávalók:
- 0,5 kg csicseriborsó
- 2 nagy fej vöröshagyma kockázva
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 liter zöldségleves alaplé
- ízlés szerint bors
- 3 ek olívaolaj
A csicseriborsót 1 éjszakára áztassuk be, majd másnap szűrjük le, mossuk át. Ezt követően adjuk hozzá a szódabikarbónát, amellyel 1 órát hagyjuk pihenni. Ettől hamarabb puhul meg az egész. Amikor az 1 óra eltelt öblítsük át többször a borsot, majd az alaplével tegyük fel főni (lehet leveskockából is). A keletkező habot szedjük le, amikor már nem habzik, tegyük hozzá a vöröshagymát és ízlés szerinti borsot, ha szükséges sót, olívalajat. Főzzük puhára és tálaljuk. Nagyon finom!
Jó étvágyat!