2020. jún 10.

Zöldborsós-snidlinges krumplisali

írta: Petőcz Ferenc
Zöldborsós-snidlinges krumplisali

buri1.jpg

Ennek most van szezonja, így ajánlom bátran.

1 kg újburgonya
6 ek fehérborecet
2 dl víz
só, 1 ek cukor
0,5 kg friss zsenge borsó
1 csokor snidling
3 dl tejföl, só, 1 ek mustár, 1 ek majonéz, 1 ek erős reszelt torma
1. nap
A burgonyát megfőzzük héjában sós vízben, majd pucolás után felkarikázzuk. Az ecetet a cukorral és a vízzel elkeverjük, majd a kihűlt burgonya karikákat beletesszük egy éjszakára.
2. nap
Leöntjük a krumpli levét, elkészítjük az öntetet a leírtakból. A tejfölt, mustárt, majonézet, tormát összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a krumplit. ezalatt az idő alatt puhára főzzük a borsót, majd leszűrjük és hideg víz alatt lehűtjük. Lecsöpögtetjük és a krumplis keverékhez adjuk, mehet hozzá az aprított snidling.
Behűtjük és kiváló grillezett húsokhoz is, de én rántott májat csináltam hozzá
Figyelem: A snidling virága ehető és nagyon finom, nem csak díszítésként van a tányéron.

buri2.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta