2020. jún 24.

Pastrmajlija, makedón pizza

írta: Petőcz Ferenc
Pastrmajlija, makedón pizza

pastrmajlija-759x500.jpg

Kezdetnek itt egy kép, hogy megmutassan milyennek kellett volna lennie. Aztán itt lesz az enyém is, amely kinézetre nem hasonlít, de az íze tökéletes. Nem hasonlít az enyém, mert rossz volt a recepthez a tészta receptje, de itt márgy jó receptet kaptok, jó arányokkal. Amikor csináltam, menet közben már gyanús volt a recept és balsejtelmem igazolódott. Mindenestre amit olvasni fogtok az már jó és ajánlom, hogy készítsétek el, mert megéri. A balul sikerült tésztám pedig esztétikailag nem szép, de ezt is vállalni kell, így teszem most is.

img_0228.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 6,5 dl lanygos víz
  • 2 ek só
  • 2 ek ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek olívaolaj

Töltelék:

  •  1kg kockázott hús (bárány vagy csirka vagy sertéslapocka)
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek pirospaprika
  • frissen őrölt bors,só
  • 5 ek olívaolaj

Első nap elkészítjük a húst, apró kockára vágjuk és a fűszerekkel, olajjal pácoljuk, 1 napot.

img_0226.JPG

img_0225.JPG

Második nap elkészítjük a tésztát, az a lapanyagokat jól eldolgozzuk, majd hagyjuk a duplájára kelni, ne idegeskedjünk, ha egy picit lágy a tészta. Amikor megkelt beleütünk a közepébe és átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Ezek után kis csónakokat formázunk belőle úgy, hogy a széleit vastagra hagyjuk a tésztának a közepe a csónak alja pedig vékony legyen. Ezt öltjük a töltelékkel. Erre kerül csónakonként pici vaj, esetleg sajt. Majd 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percet, kell ennyi, hogy a hús átsüljön. Kivesszük, és fogyasztható. Jó étvágyat!

img_0227.JPG

Megjegyzés: a kapott rcepetben 1 kg liszthet 4 dl víz volt, ami egy használhatatlan kemény tészta az eredménye a képeken. Mivel megcsináltam az általam leírt módon is,sajnos hamarabb fogyottel, mint a kép, de így jó az arány. Jó főzést, jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta Makedón