2020. jún 30.

Sertésszelet Dubarry módra

írta: Petőcz Ferenc
Sertésszelet Dubarry módra

Hú, de régen készítettem és itt lenne az ideje, elnézve ezeket a régi képeket, ideje újból elkészíteni. Persze ezért is kerül fel a blogra, még mindig sok receptünk nincs fent, amelyek az elmúlt években elkészültek. De jönnek azért lassan elő. Jó étvágyat!

d1.jpg

Dubarry szelet, ahogy mi ismerjük.
6 szelet sertés húst ki klopfolunk, majd sózzuk és borsozzuk, sütjük kevés zsiradékban és egy tepsibe tesszük.

d3.jpg

Ezalatt az idő alatt előpároljuk a karfiol rózsákat.

d4.jpg

A hússzeletekre egy-egy szelet füstölt főtt tarját teszünk és erre megy a a főtt karfiol.

d5.jpg

10 dkg vajból 4 ek liszttel és 8 dl tejjel besamelt készítünk. Ezt ízestjük kevés reszelt fokhagymával, egy tojást belekeverünk vigyázva, hogy ne csapódjon ki. Belereszelünk 10 dkg sajtot és kevés sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ráöntjük a húsra és készre sütjük sütőben közepes lángon.

d6.jpg

Az eredeti köret krumplipüré lett volna, de a vasárnapi boltzár keresztbe tett. Nem volt otthon tej és mivel vidéken voltunk otthon, nem is jutottam tejhez, így egy kicsit eltérő köret lett, hagymás tört burgonya a színek kedvéért kevés paprikával meghintve.

d2.jpg

 

Szólj hozzá

Húsok és halak