Sertésszelet Dubarry módra
Hú, de régen készítettem és itt lenne az ideje, elnézve ezeket a régi képeket, ideje újból elkészíteni. Persze ezért is kerül fel a blogra, még mindig sok receptünk nincs fent, amelyek az elmúlt években elkészültek. De jönnek azért lassan elő. Jó étvágyat!
Dubarry szelet, ahogy mi ismerjük.
6 szelet sertés húst ki klopfolunk, majd sózzuk és borsozzuk, sütjük kevés zsiradékban és egy tepsibe tesszük.
Ezalatt az idő alatt előpároljuk a karfiol rózsákat.
A hússzeletekre egy-egy szelet füstölt főtt tarját teszünk és erre megy a a főtt karfiol.
10 dkg vajból 4 ek liszttel és 8 dl tejjel besamelt készítünk. Ezt ízestjük kevés reszelt fokhagymával, egy tojást belekeverünk vigyázva, hogy ne csapódjon ki. Belereszelünk 10 dkg sajtot és kevés sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ráöntjük a húsra és készre sütjük sütőben közepes lángon.
Az eredeti köret krumplipüré lett volna, de a vasárnapi boltzár keresztbe tett. Nem volt otthon tej és mivel vidéken voltunk otthon, nem is jutottam tejhez, így egy kicsit eltérő köret lett, hagymás tört burgonya a színek kedvéért kevés paprikával meghintve.