Cukkinis répa röszti görögös fasírttal
6 adag
Nyári ízeket kerestem és egyben figyelembe szerettem volna venni a szénhidrát diétát is, így találtam ki ezt a receptet, azt hiszem be is jön a kalória számítás alapján és mégis jól lakik mindenki.
Röszti kalória értéke: 89 kcal, fehérje: 4,1 gramm, szénhidrát:15 gramm, zsír 1,4 gramm
Fasírt kalória értéke: 343 kcal, fehérje: 21 gramm, szénhidrát: 3,3 gramm, zsír: 26,44 gramm
Hozzávalók:
-Rösztihez:
- 3 kisebb cukkini (kb 50 dkg)
- 35 dkg sárgarépa
- kb 5 dkg liszt
- 1 tojás
- só, őrölt fehérbors
-Fasírthoz:
- 10 dkg feta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg lapocka ( sertés vagy bárány)
- oregánó-szurokfű
- őrölt fehérbors, só
- 1 tojás
A cukkinit, a sárgarépát lereszeljük, nekem könnyű volt, robotgép elvégezte ezt a műveletet. Ezt követően egy szűrőbe tesszük egy tál főlé és sózzuk, összekeverjük a sóval és fél órát hagyjuk pihenni.
Ezalatt az idő alatt ledaráljuk a húst a hagymákkal és az összetört sajttal, tojással, fűszerekkel, sóval (kevés kell, a feta miatt) jól összekeverjük, kicsit hagyjuk pihenni.
Amikor kicsepegett a cukkini és a répa, akkor jól kinyomkodjuk és a levét eltesszük akár fagyasztóba is, mert jó zöldségalaplé, de magában is gazdag vitaminos ital tud lenni. A kinyomkodott zöldséget megszórjuk fehérborssal, egy tojást hozzáadunk és annyi lisztet, amennyit kb felvesz. Ezt követően kevés olajat forrósítunk és egy szakácsgyűrűbe rakunk a masszából, a serpenyőben ellapítjuk és picit hagyjuk, hogy kérget kapjon az alja, ne essen szét. Ekkor óvatosan a massza közepét lenyomva leemeljük a gyűrűt, ettől lesz meg az igazi röszti forma és máris rakhatjuk a következőt. Sütőlapáttal alá lehet nyúlni, nem esik szét, mindkét oldalát többször megfordítva készre sütjük.
A húsos masszából kis fasírtokat formálunk és a saját zsírjában kisütjük grillserpenyőben. A rösztivel együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!