Nyúl mallorcai módra
Kellemes ízutazás, bár nekem inkább karácsony hangulatot ad az íze, így szerintem lehet ez vendégváró fogás is az ünnepek alatt.
Hozzávalók:
- 1,5 kg darabolt nyúl
- 3 fej nagyobb vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna kockázva
- 2 dl sherry
- 2 dl száraz vörösbor
- liszt
- só, bors
- kakukkfű, rozmaring, majoránna
A recept szabad tűzön az igazi, mondjuk bográcsban, de most eső miatt lábasban készült. A kockázott szalonnát zsírjára sütjük. A sózott, borsozott, lisztbe forgatott nyulat a zsírban átpirítom, kiszedem.
Egy zacskóba teszek 3 ek lisztet, 1 tk sót, 1 mk őrölt borsot és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Összerázom, a sült zsírba teszem, megpirítom picit és hozzáadom a nyulat a fűszerekkel valamit a sherryt és a bort.
Lassú tűzön készre párolom, ízlés szerint sózom, borsozom, ha kell a folyadék pótlásról gondoskodom, de jó sűrű szafttal az igazi.
Petrezselyems burgonyával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!