2020. júl 26.

Nyúl mallorcai módra

írta: Petőcz Ferenc
Nyúl mallorcai módra

img_0539.JPG

Kellemes ízutazás, bár nekem inkább karácsony hangulatot ad az íze, így szerintem lehet ez vendégváró fogás is az ünnepek alatt.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg darabolt nyúl
  • 3 fej nagyobb vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna kockázva
  • 2 dl sherry
  • 2 dl száraz vörösbor
  • liszt
  • só, bors
  • kakukkfű, rozmaring, majoránna

A recept szabad tűzön az igazi, mondjuk bográcsban, de most eső miatt lábasban készült. A kockázott szalonnát zsírjára sütjük. A sózott, borsozott, lisztbe forgatott nyulat a zsírban átpirítom, kiszedem.

img_0537.JPG

Egy zacskóba teszek 3 ek lisztet, 1 tk sót, 1 mk őrölt borsot és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Összerázom, a sült zsírba teszem, megpirítom picit és hozzáadom a nyulat a fűszerekkel valamit a sherryt és a bort.

Lassú tűzön készre párolom, ízlés szerint sózom, borsozom, ha kell a folyadék pótlásról gondoskodom, de jó sűrű szafttal az igazi.

Petrezselyems burgonyával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Spanyol Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta