2020. aug 11.

Mediterrán hekk

írta: Petőcz Ferenc
Mediterrán hekk

4 adag, könnyű

img_0599.JPG

A nyári strandolások kedvence itthon a sült hekk, viszont amikor nem vagyunk parton, akkor is lehet bolondítani és egy kicsit tengerpartivá alkotni. Most is ez történt.

1 adag 218 kcal, fehérje:33 gramm, szénhidrát: 8 gramm, zsír 6 gramm.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma kockázva
  • 80 dkg hekk filé
  • só, bors
  • 10 dkg olívabogyó
  • 10 dkg kápia paprika vegyes színekben karikázva
  • 40 dkg kockázott paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
  • petrezselyem

Hekkfilét sózzuk, borsozzuk, picit pihentetjük.

img_0598.JPG

Közben a hagymát félholdra karikázzuk, kevés olívaolajon megpároljuk, ehhez adjuk a karikázott paprikát, majd az olívabogyót és paradicsomkonzervet, kevés vizet, pár percet összepároljuk, friss paradicsomnál kicsit több idő kell.

Hőálló tálba kanalazzuk a paradicsomos mártást, belerakjuk a halfiléket és arra merjük a maradék szószt. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 percet sütjük. Friss citrommal és teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta