Mediterrán hekk
4 adag, könnyű
A nyári strandolások kedvence itthon a sült hekk, viszont amikor nem vagyunk parton, akkor is lehet bolondítani és egy kicsit tengerpartivá alkotni. Most is ez történt.
1 adag 218 kcal, fehérje:33 gramm, szénhidrát: 8 gramm, zsír 6 gramm.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma kockázva
- 80 dkg hekk filé
- só, bors
- 10 dkg olívabogyó
- 10 dkg kápia paprika vegyes színekben karikázva
- 40 dkg kockázott paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
- petrezselyem
Hekkfilét sózzuk, borsozzuk, picit pihentetjük.
Közben a hagymát félholdra karikázzuk, kevés olívaolajon megpároljuk, ehhez adjuk a karikázott paprikát, majd az olívabogyót és paradicsomkonzervet, kevés vizet, pár percet összepároljuk, friss paradicsomnál kicsit több idő kell.
Hőálló tálba kanalazzuk a paradicsomos mártást, belerakjuk a halfiléket és arra merjük a maradék szószt. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 percet sütjük. Friss citrommal és teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!