2020. aug 25.

Rántott zöldbab

írta: Petőcz Ferenc
Rántott zöldbab

zoldbab.jpg

Sokat olvastam, hogy készítik. De nekem nem akart összejönni. Most már meg vana titok. Csak vigyázni kell, időben kivenni a sütőből, mert én elfelejettettem, így is finom lett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab feltisztítva
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

A lisztet zacskóba teszem, átforgatom benne a zöldbabot, majd a sóval felvert tojásba forgatom a babokat, innen kerül a zsemle morzsába, majd szét terítem egy tepsiben. Sütés előtt olajjal megspirccelem és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütöm.

A mártsához kevés tejfölt elkeverek kevés sóval, harissával és egy fél citrom levével. Ezzel tálalom. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta