2020. aug 26.

Rakott tök

írta: Petőcz Ferenc
Rakott tök

6 adag

img_0669_1.JPG

1 adag: 453 kcal, fehérje 25,9 gramm, szénhidrát 36 grammzsír 23,57 gramm.

Hozzávalók:

  • 1,5 tök tisztán felpucolás után lereszelve
  • 1 fej kockázott vöröshagyma
  • 50 dkg darált comb
  • 40 dkg paradicsom kockázva
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek őrölt füstölt pirospaprika
  • 1 ek pirospaprika
  • 15 dkg rizs
  • só, bors
  • 2 ek olaj

A reszelt tököt egy szűrőbe tesszük sózzuk, hagyjuk kicsöpögni.

img_0665.JPG

A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk picit pároljuk, majd hozzáadjuk a fűszer paprikákat és a paradicsomot ezzel is pároljuk, a tök kinyomkodott levét is hozzáadjuk, közben a rizst puhára főzzük. Amikor a hús puha és kész vagyunk, belekeverjük a mascarponét és a mártáshoz adjuk a főtt rizst.

img_0664.JPG

Egy tepsit kikenünk vajjal, ráhelyezünk a reszelt tökből és arra került egy réteg a mártásból.

img_0666.JPG

Majd a tök másik felét a mártásra helyezzük és lefedjük a mártás maradék részével.

img_0667.JPG

Ezt követően sütőben készre sütjük, kapjon színt is. Majd hagyjuk kihűlni picit és utána kockákat vágunk belőle, tálaljuk, tálaláskor friss petrezselyemmel szórhatjuk.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta