Rakott tök
6 adag
1 adag: 453 kcal, fehérje 25,9 gramm, szénhidrát 36 grammzsír 23,57 gramm.
Hozzávalók:
- 1,5 tök tisztán felpucolás után lereszelve
- 1 fej kockázott vöröshagyma
- 50 dkg darált comb
- 40 dkg paradicsom kockázva
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek őrölt füstölt pirospaprika
- 1 ek pirospaprika
- 15 dkg rizs
- só, bors
- 2 ek olaj
A reszelt tököt egy szűrőbe tesszük sózzuk, hagyjuk kicsöpögni.
A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk picit pároljuk, majd hozzáadjuk a fűszer paprikákat és a paradicsomot ezzel is pároljuk, a tök kinyomkodott levét is hozzáadjuk, közben a rizst puhára főzzük. Amikor a hús puha és kész vagyunk, belekeverjük a mascarponét és a mártáshoz adjuk a főtt rizst.
Egy tepsit kikenünk vajjal, ráhelyezünk a reszelt tökből és arra került egy réteg a mártásból.
Majd a tök másik felét a mártásra helyezzük és lefedjük a mártás maradék részével.
Ezt követően sütőben készre sütjük, kapjon színt is. Majd hagyjuk kihűlni picit és utána kockákat vágunk belőle, tálaljuk, tálaláskor friss petrezselyemmel szórhatjuk.