2020. sze 05.

Marinált harcsa cukkini "spagettival"

írta: Petőcz Ferenc
Marinált harcsa cukkini "spagettival"

4 adag

img_0681.JPG

Halra magyar, sokszor hallottuk már ezt a szlogent én mégis azt gondolom, hogy nem érte a célját a jelenlegi halárakat figyelve. A magyar átlagnak többszörösét fogyasztom ennek oka az, hogy többnyire magam fogom meg a fogyasztott hazai halakat, szerencsére halbőség van itt a Duna mellett akad csuka, balin, harcsa, ponty és keszegfélék is. Most egy olyan recept jön, amelyet bármilyen szálkamentes filéből el lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg harcsafilé
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej fehér vagy vöröshagyma
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • olívaolaj
  • ecet
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 ek napraforgó, 1 ek lenmag, 1 ek szezámmag
  • só, bors

A halat vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az aprított hagymákat az újhagymát a zöldjével együtt aprítva és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, hozzá kerül sok-sok olívaolaj ízlés szerint és ecet. Összekeverjük. Hagyjuk állni 1 éjszakát. A pihentetésre azért van szükség, hogy gyakorlatilag összeérjenek az ízek a hűtőben és a só és a ecet segítségével gyakorlatilag megfő a hal és  már nem lesz nyers.

img_0680.JPG

A cukkinit zöldségspirál készítőn áttekerjük,  így szép spagetti jellegű zöldség tésztát kapunk. Ezt sózzuk, meghintjük a magvakkal és olívaolajjal elkeverjük. 1 éjszakát pihentetjük.

img_0679.JPG

Másnap a "spagettit" és a halat együtt tálaljuk. Nagyszerű friss fogás. Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta