Marinált harcsa cukkini "spagettival"
4 adag
Halra magyar, sokszor hallottuk már ezt a szlogent én mégis azt gondolom, hogy nem érte a célját a jelenlegi halárakat figyelve. A magyar átlagnak többszörösét fogyasztom ennek oka az, hogy többnyire magam fogom meg a fogyasztott hazai halakat, szerencsére halbőség van itt a Duna mellett akad csuka, balin, harcsa, ponty és keszegfélék is. Most egy olyan recept jön, amelyet bármilyen szálkamentes filéből el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé
- 1 csokor újhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy fej fehér vagy vöröshagyma
- 1 csokor aprított petrezselyem
- olívaolaj
- ecet
- 2 kisebb cukkini
- 1 ek napraforgó, 1 ek lenmag, 1 ek szezámmag
- só, bors
A halat vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az aprított hagymákat az újhagymát a zöldjével együtt aprítva és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, hozzá kerül sok-sok olívaolaj ízlés szerint és ecet. Összekeverjük. Hagyjuk állni 1 éjszakát. A pihentetésre azért van szükség, hogy gyakorlatilag összeérjenek az ízek a hűtőben és a só és a ecet segítségével gyakorlatilag megfő a hal és már nem lesz nyers.
A cukkinit zöldségspirál készítőn áttekerjük, így szép spagetti jellegű zöldség tésztát kapunk. Ezt sózzuk, meghintjük a magvakkal és olívaolajjal elkeverjük. 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap a "spagettit" és a halat együtt tálaljuk. Nagyszerű friss fogás. Jó étvágyat!