Gombás juhtúróval töltött tök paradicsomos burgonyával
4 adag
A 160 grammos diéta egy újabb eleme következik. Szerintem ez is tetszeni fog, nyári zsenge tök már nincs, de finom tökfélék még kaphatóak és igaz nincs eső mostanában, de szerencsés voltam találtam azért egy keveset, így az erdő kincse is hozzá került, persze amikor nem találunk, akkor jó a bolti is, de az erdei gombáknak nincs párja.
Hozzávalók:
- Felpucolva 80 dkg tök
- 30 dkg gomba (jelen esetben 15 dkg fenyő tinóru, 15 dkg déli tőkegomba keveréke)
- 1 póréhagyma
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tubus krémsajt (10 dkg)
- 20 dkg bryndza
- só, bors
- olívaolaj
- szeletelt trappista sajt
- 15 dkg koktélparadicsom
- 40 dkg burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek balzsamecet
- 1 fél csokor aprított petrezselyem
A tököt felpucolás után vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magvakat.
A hagymát karikázzuk fel, kevés olívaolajon futtassuk meg, majd adjuk hozzá a gombát a sót, borsot, fokhagymát és hagyjuk a levét elfőni a gombának, ekkor adjuk hozzá a krémsajtot és a bryndzát ezzel a töltelékkel töltjük meg a tök csónakokat.
A töltelékre helyezzük rá szelet sajtokat, ez ahogy ráolvad megakadályozza, hogy a tökből kifolyjon a töltelék. A megötlés előtt érdemes picit sózni a tököt. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeverés mellett 40 percet süssük. Tálalás előtt hagyjuk hűlni.
A körethez karikákra vágjuk a burgonyát, kevés olívaolajon megpároljuk, picit pirítjuk, ehhez kerül a a félholdra vágott lilahagyma ekkor sózzuk és hozzáadjuk a darabolt koktélparadicsomokat és hozzáadjuk a petrezselymet, amikor picit hűlt, akkor hozzákeverünk 1 ek finom balzsamecetet. Készre pároljuk és a krumplival tálaljuk az ételt. Jó étvágyat.