2020. okt 23.

Padlizsános csicserikrém

írta: Petőcz Ferenc
Padlizsános csicserikrém

img_0791.JPG

Még mindig egy jó szénhidrát csökkentett kence. Egy adag csak 14 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 20 dkg leöblített, lecsepegtetett csicseriborsó konzerv
  • 40 dkg padlizsán
  • 1 natúr joghurt
  • só, bors,citrom, római kömény
  • chilipehely
  • 1 gerezd fokhagyma

A padlizsánt süssük puhára sütőben, majd szedjük ki a húsát, hagyjuk kihűlni. Ezt követően az alapanyagokat a citrom kivételével rúdmixerrel pürésítsük össze. A  végén a citrom levét is keverjük hozzá. Behűtve isteni kence lesz kenyérre, pirítósra, kétszersültre.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta