2020. okt 23.

Sült karfiolos csicseriborsókrém

írta: Petőcz Ferenc
Sült karfiolos csicseriborsókrém

img_0790.JPG

A cukorbetegség régen hatalmas nyűg volt, most sem egyszerű, új étrendet, életritmust követel meg. Szerencsére napjainkra a 160-180 grammos diétába már jól , könnyen beilleszthető finom ételek érhetők el, ez i egy ilyen darab, egy felnőtt adag 22,7 gramm szénhidrátot tartalmaz, pirítóssal, kétszersülttel fogyasztva úgy 45 gramm a vége, tehát jól passzol mindenhova.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csicseriborsó konzerv leöblítve, lecsepegtetve
  • 50 dkg karfiol
  • 1 citrom
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt római kömény

A karfiolt szedjük rózsáira, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, sózzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. 250 fokra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt. Ezt követően az összes alapanyagot tegyük egy tálba és rúdmixerrel pürésítsük. Egy éjszakát hagyjuk összeérni az ízeket, majd pirítóssal, kétszersülttel tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta