2020. nov 22.

Pikáns joghurtos csirkecombfilé karalábé tócsnival

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns joghurtos csirkecombfilé karalábé tócsnival

4 adag

img_0810.JPG

A 160 grammos diéta 1 újabb eleme, 1 adag:

414 kcal, fehérje 45,5 gramm, szénhidrát 30,63 gramm, zsír: 12,85 gramm

Hozzávalók: 

  • 4 db csirkecomb filé
  • 2 dl joghurt
  • 10 gr curry por
  • 10 gr kurkuma
  • 15 gr só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 gr őrölt koriander
  • Kotányi chili paprika
  • 10 gr mustármag
  • 3 db karalábé 
  • 1 db közepes méretű burgonya
  • 5 dkg durumliszt
  • 1 tojás 
  • só, bors
  • póréhagyma

Összekeverünk curryport, kurkumát, nagy szemű tengeri sót, apróra vágott friss chilit, reszelt fokhagymát, őrölt koriandert, és őrölt mustármagot. Adunk hozzá jó sűrű görög joghurtot, ehhez tesszük bele az ujjnyi csíkokra szeletelt csirkecombot. 1 éjszakát hagyjuk pihenni hűtőben félidőben egyszer átkeverjük. Grill serpenyőben kisütjük.

img_0809.JPG

A karalábét, burgonyát felpucoljuk,lereszeljük, sózzuk, hagyjuk kicsepegni a felesleges nedvet, majd átnyomkodjuk és tojással, sóval, borssal, a durumliszttel kikeverjük. Forró olajban tálaló gyűrűvel formázva szép tócsnikat sütünk.
Tálaláskor a tócsni mellé szolgáljuk a comb csíkokat megszórjuk frissen vágott újhagymával vagy póréval. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta