2020. dec 11.

Lencse salátával töltött édesburgonya fűszeres fokhagymás karajjal

írta: Petőcz Ferenc
Lencse salátával töltött édesburgonya fűszeres fokhagymás karajjal

Gyors, 4 adag

img_0818.JPG

Az a helyzet, hogy rengeteg 160 grammos receptet összeszedtem az elmúlt időszakban. Ezeket próbáltam valahogy keverni. Szerintem sikerült is egy újabb diétás, gyors fogást összerakni és mellesleg szerintem meg is van a szilveszteri menü egyik eleme.

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse konzerv
  • kapribogyó
  • újhagyma vagy póréhagyma
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • balzsamecet, só, bors, 1 ek olívaolaj

A fentiekből összeállítjuk a salátát.

  • 4 db édesburgonya
  • 4 szelet karaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • só, bors

Az édesburgonyát alaposan megmossuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Direkt 4 fajtát választottam a  burgonyából, hogy izgalmasabb legyen az étel.

img_0817.JPG

Ameddig a burgonya sül elkészül és érik a saláta, elkészítjük a húst is. A szeletek klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával kenjük és a kanál lisztet felhasználjuk a húsok beforgatásához, forró olajban 1-2 perc alatt készre sütjük. 

Amikor a burgonya elkészült, a héját kereszt alakban bevágjuk, kicsit megnyomjuk és betöltjük a friss salátával. A hússal tálaljuk, a burgonya héja is ehető, ne idegenkedjünk tőle, kellemes karamellesre sül.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta