Lencse salátával töltött édesburgonya fűszeres fokhagymás karajjal
Gyors, 4 adag
Az a helyzet, hogy rengeteg 160 grammos receptet összeszedtem az elmúlt időszakban. Ezeket próbáltam valahogy keverni. Szerintem sikerült is egy újabb diétás, gyors fogást összerakni és mellesleg szerintem meg is van a szilveszteri menü egyik eleme.
Hozzávalók:
- 40 dkg lencse konzerv
- kapribogyó
- újhagyma vagy póréhagyma
- 1 csokor aprított petrezselyem
- balzsamecet, só, bors, 1 ek olívaolaj
A fentiekből összeállítjuk a salátát.
- 4 db édesburgonya
- 4 szelet karaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- só, bors
Az édesburgonyát alaposan megmossuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Direkt 4 fajtát választottam a burgonyából, hogy izgalmasabb legyen az étel.
Ameddig a burgonya sül elkészül és érik a saláta, elkészítjük a húst is. A szeletek klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával kenjük és a kanál lisztet felhasználjuk a húsok beforgatásához, forró olajban 1-2 perc alatt készre sütjük.
Amikor a burgonya elkészült, a héját kereszt alakban bevágjuk, kicsit megnyomjuk és betöltjük a friss salátával. A hússal tálaljuk, a burgonya héja is ehető, ne idegenkedjünk tőle, kellemes karamellesre sül.
Jó étvágyat!