2021. már 15.

Caprese csirkemell bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
Caprese csirkemell bulgurral

img_0919.JPG 

Nincs semmi ötleted vacsorára esetleg másnapi ebédhez? Nem akarsz sokat bíbelődni a konyhában mert így is alig állsz a lábadon? Nem akarsz sokat vásárolni? Ehhez az ételhez csak pár hozzávaló kell, és cirka fél óra a munka vele.

Hozzávalók: 1 kg. csirkemell, só és frissen tört bors ízlés szerint, 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma, olaj, 30 dkg paradicsom, 3 zacskó mozzarella, néhány levél bazsalikom.

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 220 fokra légkeverésen. A megpucolt fokhagymát lereszeljük egy kisebb tálkába összekeverjük 3 ek. olajjal. A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk. A csirkemellet egy helyen hosszába bevágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát és a fokhagymás olajjal megkenjük. Tűzálló tálba tesszük, a bevágásokba felkarikázott paradicsomot, a felkarikázott mozzarella felét és és bazsalikomleveleket helyezünk. A csirkemelleket befedjük a maradék felkarikázott paradicsommal, előmelegített sütőbe tesszük 20 percre sülni. Az utolsó 5 percben befedjük a maradék, szeletekre vágott mozzarellával, amit rápirítunk. Tálalhatunk hozzá főtt durumtésztát vagy rizst is. A tetejét megszórhatjuk még friss bazsalikomlevelekkel.

img_0918.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta