2021. máj 19.

Gombás pitypang saláta barna rizs ágyon

írta: Petőcz Ferenc
Gombás pitypang saláta barna rizs ágyon

4 adag

img_0962.JPG

A természet ezernyi kincset rejt, íme az egyik egészséges saláta, közben csökkenti a vércukor szintet is.

Hozzávalók: 

  • 2 tő gyökereitől megszabadított pitypang
  • kockázott bacon (30 dkg)
  • 25 dkg csiperke darabolva
  • 25 dkg barna rizs
  • 1 csokor újhagyma
  • fél csokor medvehagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 citrom facsart leve

A rizst tegyük fel főni, barna rizs lévén ez a leglassabb művelet kb. 30-40 perc. A pitypang leveleket blansírozzuk, visszahűtjük, lecsepegtetjük. A bacon kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a már darabolt, blansírozott  pitypang leveleket, hozzáadjuk az aprított újhagymát, medvehagymát és sózzuk, borsozzuk. Amikor minden megpárolódott, kiszedjük, félre rakjuk és a gombát is megpároljuk. Rizs ágyra helyezzük a saláta összetevőket, frissen facsart citrom levével öntözzük. Hidegen, melege is finom. 

Jó étvágyat!

U.i.: A pitypang virágja a levelei és a gyökerei is jótékonyan hatnak az egészségre, érdemes utána olvasni.

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta