Cukkinis gombaleves

Idén nyáron óvatosságból nem mertünk befizetni külföldi utat, így le is maradtunk róla, de a magyar tenger kárpótolt mindenért. Ott ettük ezt a levest és persze gyorsan el is kellett készíteni, annyira megtetszett.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 ek vaj, 2 ek olívaolaj
- 30 dkg szeletelt gomba
- 2 kisebb cukkini apróra kockázva
- só, bors
- 2 dl főzőtejszín
A hagymákat megpároljuk a vaj olaj keveréken, majd hozzá adjuk a gombát, és a cukkinit, picit pároljuk és felöntjük 1 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. Amikor a zöldség kész, belekeverjük a tejszínt egyszer felforraljuk és fűszeres pirított bagett szeletekkel tálaljuk, tetejét sajttal szórjuk.

Jó étvágyat!