2021. aug 06.

Csirkecomb grillezett ananásszal és sajttal

írta: Petőcz Szabó András
Csirkecomb grillezett ananásszal és sajttal

img_1142.JPG

Aki szereti a gyorsan elkészülő ételeket és nem szeret sokat mosogatni, akkor ez a recept neki szól. Mindössze néhány hozzávaló kell hozzá, olcsó és egészséges étel lesz a végeredmény. Én egész ananászt használtam az étel elkészítéséhez meg csontozott csirkecombfilét. Ha konzerv ananászt használunk akkor a körszeletes a jó ehhez a recepthez. Lehet bőrös csirkecombból is készíteni, de ekkor ki kell csontozni, és sütéskor a bőrös fele legyen alul. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók: 1 kg csontozott csirkecombfilé, 1 egész ananász, minden darab húsra 1 szelet trappista sajt, kevés olaj, só.bors, őrölt chili.

Elkészítés:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kicsontozott csirkecombokat mindkét oldalt sózzuk, borsozzuk, kevés chilivel fűszerezzük. Nem kell csípősnek lennie! Az ananász bóbitáját levágjuk és az alját is (így stabilan meg fog állni), a külső héját is levágjuk, felszeleteljük és a középső torzsáját is kivágjuk. Kevés olajat hevítünk egy seprenyőben, a húsok mindkét oldalát elősüjtük, hogy egy kis színt kapjon. kiolajozott tepsibe rakjuk. A visszamaradt zsiradékban az ananászok mindkét oldalát úgyszintén megsütjük. Rátesszük a tepsiben lévő húsokra, minden egyes combfilére egy-egy sajt szeletet rakunk, az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a rizst díszitsük néhány levélke petrezselyem zölddel.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta