Gorgonzolás körtés gnocchi
Az elmúlt időszakban a napjainkba megismert szlogen a "munka világában" töltöttük időnk nagyobb részét, így gyors ételek elkészítésére volt sokszor lehetőség abba viszont ez az étel tökéletesen belefér. Arról pedig, hogy egyre értéktelenebb fizetés mellett egyre több időt töltünk a munkahelyen, inkább más fórumon térek ki. Jöjjön inkább ez az őszi étel.
Hozzávalók:
- 20-25 dkg gorgonzola
- 3 körte magvalva, kockázva
- 2 ek vaj
- 6 ek tej
- só,bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 tk szárított vagy 2 ág friss kakukkfű
- 50 dkg bolti gnocchi
Az étel elkészítésében az a jó, hogy ameddig megfő gnocchi, addig elkészül a mártás.Kezdetnek tegyük fel a vizet a gnocchinak, közben pedig egy mélyebb serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Az olvasztott vajba dobjuk bele a körtét, 2-3 percet pároljuk, majd adjuk hozzá a gorgonzolát és a tejet. Pici őrölt borsot tegyünk a mártásba amikor elolvadt a sajt, ekkor mehet bele a szerecsendió is. Mivel a gorgonzola is sós, csak kóstolás után döntsünk arról, hogy teszünk-e bele sót. Erre szedjük rá a megfőtt gnocchit, szórjuk bele a kakukkfüvet és keverjük össze, ha szükséges a szaftossághoz, akkor a tészta főzővízéből még rakhatunk hozzá.
Jó étvágyat!