Érlelt kacsamell sonka
Ezt a receptet találtam és meg kell vallanom kételkedtem benne. Majd elkésztettük és pár nap alatt elfogyott, így újból készítettem. A véleményem szerint így karácsony közeledtével egy ideális előétel válhat a karácsonyi vacsora előtt belőle.
Hozzávalók:
- 40 dkg kacsamell
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg nagyszemű durva só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 1 tk őrölt majoránna
- 1 mk őrölt szegfűszeg
A kacsamellet mossuk meg, majd töröljük szárazra a bőrös részét pedig irdaljuk be. Egy késes betétű robotgépben a fokhagymát a fűszerekkel, sóval borssal őröljük össze.
Egy műanyag doboz aljára tegyük az őrlemény felét és erre helyezzük rá a kacsamellet a bőrös részével felfelé.
A hús tetejére tegyük a maradék őrleményt és egyenletesen oszlassuk el, hogy teljesen befedje. Fedjük le a dobozt és tegyük 3 napra hűtőbe. Ne ijedjen meg senki, a hús rengeteg levet enged, de ez nem baj, ez páclé, ebben érik a sonka.
3 nap elteltével vegyük ki a húst és mossuk le a cukros fűszeres keveréket, majd töröljük szárazra. Ezt követően felszeletelve már fogyasztható,de érdemes még 2-3 napot hagyni szikkadni. 1 hónapot hűtőben eláll, ha marad addig belőle. Mi sajttal és paprikával, paradicsommal, teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasztottuk.
Jó étvágyat