Pirított tojásos, zöldséges rizs
Sokan vagyunk úgy, hogy keressük az ideális köretet és sokan úgy is vagyunk, hogy jó lenne valamelyik kínai ételt elkészíteni autentikus módon a hozzávaló körettel. Nos, a pirított tojásos zöldséges rizs ideális kísérője lehet nem csak a kínai, hanem a világ bármely húsos vagy éppen zöldséges ételének. Íme, mi hogyan készítjük,
Hozzávalók:
- 28 dkg rizs
- 1 fél répa nagyon apróra végva
- 2 szál szárzeller aprítva
- 2 szál újhagyma kirákázva vagy egy kisebb darab póréhagyma apróra vágva
- só, bors
- olaj
- 2 db tojás
A rizst kevés olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel és pároljuk készre. Egy wokban 2 db felvert tojást süssünk meg, majd tegyük félre egy tányérra. A wokba pótoljuk az olajat, majd elsőnek a sárgarépát tegyük a forró olajba, picit sózzuk, ahogy puhul hozzá kerül a szárzeller, majd a hagyma, úgy csináljuk, hogy roppanós maradjon a zöldség, ehhez kerül a rizs és rá a tojás, átforgatjuk, közben a tojásrántottát is egyenletesen szétdarabolva belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük.
Jó étvágyat!