Baconba tekert juhtútós padlizsán
Volt a hűtőben padlizsán, valami gyorsan elkészíthetőt akartam készíteni belőle. A hűtőben találtam még juhtúrós és szeletelt bacont is. Fűszerezni egyáltalán nem kell, mert a túró és a szalonna is sós.
Hozzávalók: 25-30 dkg padlizsán, 25 dkg juhtúró, 1 csomag szeletelt bacon.
Elkészítés:A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A padlizsán 2 végét levágjuk, reszelőn hosszanti csíkokra felszeljük. A szeletekre kevés túrót teszünk, és feltekerjük, a tekercseket egy-egy szelet baconnal beburkoljuk. Sűrűn egymás mellé tesszük egy kisebb tepsibe. 30-35 percig sütjük, vagy amíg a szalonna meg nem pirul rajta. Zöldsalátával, kis szelet pirítóssal fogyasszuk.