2022. ápr 26.

Húsgolyók tavaszi zöldekkel, és gombával

írta: Petőcz Ferenc
Húsgolyók tavaszi zöldekkel, és gombával

gomboc.jpg

Egy újabb 160 grammos diétás recept. mi is mástól tanultuk.

HOzzávalók:

  • 500 gr darált hús
    40  gr apró burgonya,
    vagy kockára vágott
    2 db tojás,
    100 gr zsemlemorzsa
    1 cs medvehagyma
    1 cs petrezselyem zöldje
    150 gr napraforgó olaj
    250 gr csiperke gomba
    1 cs újhagyma
    150 gr paradicsom
    1 db karalábé
    2 cs piros retek
    150 gr tejszín
    1 teás kanál,
    kb 5 gr szárított
    gombasó (recept az oldalunkon)

A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, és ütök bele tojást. Adok hozzá apróra vágott medvehagymát, petrezselyem zöldet. Ízesítem sóval, őrölt borssal, és majorannával. Golyót formázok belőle, és serpenyőben megsütöm. Kiveszem a húsgolyókat a serpenyőből, és abban megpirítom a lehetőleg egyforma nagyságúra formázott csiperke gombát, újhagymát, karalábét, és hónapos retket. A pirítás végén ízesítem sóval, őrölt borssal. Ha nem vargányából készült, akkor akkor ha lehet, akkor szárított gombasóval ízesítem. Az elkészült zöldségekre kevés vizet öntök, elforralom, végül tejszínnel dúsítom. A burgonyát, az előmelegített 230 C-fokos sütőben készre sütöm. Ezt is hozzákeverem a gombás zöldekhez Tálaláskor mélytányérba teszem a zöldségeket, és a tetejére kerülnek a gombócok.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta