Káposztás ponty
Idei karácsonyra mottónk volt, hogy nem hagyományos receptek készültek el, de a hagyományos vonalat őrizendő mégis felkerült a ponty az asztalra kétféle módon. ebből következik most az első verziónk.
Hozzávalók:
- 1 kg pontyfilé egyben
- só, bors, pirospaprika
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- zsír
- 25 dkg paradicsom
A pontyot beirdaljuk, ezzel az Y szálkákat gyakorlatilag ki is végezzük, sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával megszórjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, zsíron lepirítjuk a káposztával együtt. A káposzta 2/3 részét egy hőálló tálba rakjuk, erre kerül a pontyfilé börével felfelé. A ponytra karikázzuk a paradicsomot és ráhelyezzük a maradék káposztát. Sütőben 200 fokon készre sütjük. Mi krumplivel fogyasztottuk.
Jó étvágyat!