2022. dec 28.

Káposztás ponty

írta: Petőcz Ferenc
Káposztás ponty

ponty1.jpg

Idei karácsonyra mottónk volt, hogy nem hagyományos receptek készültek el, de a hagyományos vonalat őrizendő mégis felkerült a ponty az asztalra kétféle módon. ebből következik most az első verziónk.

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyfilé egyben
  • só, bors, pirospaprika
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír
  • 25 dkg paradicsom

A pontyot beirdaljuk, ezzel az Y szálkákat gyakorlatilag ki is végezzük, sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával megszórjuk.

A vöröshagymát felaprítjuk, zsíron lepirítjuk a káposztával együtt. A káposzta 2/3 részét egy hőálló tálba rakjuk, erre kerül a pontyfilé börével felfelé. A ponytra karikázzuk a paradicsomot és ráhelyezzük a maradék káposztát. Sütőben 200 fokon készre sütjük. Mi krumplivel fogyasztottuk.

Jó étvágyat!

ponty2.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak