Köleskrokett
4 adag
Egyik kedvenc köretem a köleskrokett. Több, mint 10 esztendeje találkoztam ezzel a körettel, azóta is készítem. A bloginkról ez is kimaradt, pedig itt a helye, de van még sok minden, amit nem posztoltunk ki. Most ezen a finomságon van a hangsúly, amely lúgósító hatású, csökkenti a koleszterint, a vércukrot, így mindenkit ajánlott azonfelül, hogy finom.
1 adag : 371 kcal, fehérje: 11,35 gramm, szénhidrát: 54,35 gramm, zsír: 11,3 gramm
Hozzávalók:
-
szerecsendió
-
őrölt bors
-
só
-
2-3 evőkanál liszt
-
5 dkg krumplipehely
-
2 tojás
-
20 dkg köles
-
5 dl húsleves
-
3 ek. olívaolaj
-
1 vöröshagyma
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a leöblített kölest. Felforraljuk, és 20-25 perc alatt, többször megkeverve megfőzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a burgonyapehellyel, a liszttel, a tojásokkal. Sóval, frissen őrölt borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kroketteket formázunk belőle, forró olajban körös-körül pirosra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Most csirkecombbal, egyszerű salátával fogyasztottuk. Jó étvágyat!
Tipp: Érdemes kipróbálni, hogy szalonnát pirítunk alá és abban pirítjuk a hagymát, magyarosabb ízvilág, de magasabb kalória értéke lesz.