2023. sze 23.

Köleskrokett

írta: Petőcz Ferenc
Köleskrokett

4 adag

koles.jpg

Egyik kedvenc köretem a köleskrokett. Több, mint 10 esztendeje találkoztam ezzel a körettel, azóta is készítem. A bloginkról ez is kimaradt, pedig itt a helye, de van még sok minden, amit nem posztoltunk ki. Most ezen a finomságon van a hangsúly, amely lúgósító hatású, csökkenti a koleszterint, a vércukrot, így mindenkit ajánlott azonfelül, hogy finom.

1 adag : 371 kcal, fehérje: 11,35 gramm, szénhidrát: 54,35 gramm, zsír: 11,3 gramm

Hozzávalók:

  • szerecsendió

  • őrölt bors

  • 2-3 evőkanál liszt

  • 5 dkg krumplipehely

  • 2 tojás

  • 20 dkg köles

  • 5 dl húsleves

  • 3 ek. olívaolaj

  • 1 vöröshagyma

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a leöblített kölest. Felforraljuk, és 20-25 perc alatt, többször megkeverve megfőzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a burgonyapehellyel, a liszttel, a tojásokkal. Sóval, frissen őrölt borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kroketteket formázunk belőle, forró olajban körös-körül pirosra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Most csirkecombbal, egyszerű salátával fogyasztottuk. Jó étvágyat!

koles1_1.jpg

Tipp: Érdemes kipróbálni, hogy szalonnát pirítunk alá és abban pirítjuk a hagymát, magyarosabb ízvilág, de magasabb kalória értéke lesz.

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta