2024. jan 16.

Pulykamáj piláf

írta: Petőcz Ferenc
Pulykamáj piláf

6 adag

pilaf.jpg

A hosszú nehéz téli lakomák közt valami ízletes, új, könnyedebb fogást szerettünk volna fogyasztani. A karácsonyi pulykákból volt máj itthon és találtunk egy jó receptet, amelyet saját ízlésünkre átdolgoztunk. Nagyon jó fogás készült belőle.

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamáj
  • 25 dkg rizs
  • 1 nagy vöröshagyma apróra aprítva
  • 2 kápia paprika nagyobb kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma reszel
  • 3 ek tejföl
  • 4 ek száraz fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • só, fehér bors
  • 1,2 dl zöldségalaplé (kockából is jó)
  • 1 csokor petrezselyem

A rizst pároljuk meg, ameddig a rizs készül addig az ételt is összeállítjuk. A vaj felén pirítsuk meg a darabolt májat, majd szedjük ki és tegyük félre, tartsuk melegen. A vaj másik felén pároljuk üvegesre a hagymákat, majd adjuk hozzá a paprikát, amellyel még 1-2 percig pirítjuk, Öntsük fel az alaplével az étel és kb 10 percet főzzük így. Utána adjuk hozzá a rizst, a májat, tejfölt, bort, aprított petrezselyem 2/3-t, keverjük össze, ízesítsük a fehérborssal, sóval. Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak