Pulykamáj piláf
6 adag
A hosszú nehéz téli lakomák közt valami ízletes, új, könnyedebb fogást szerettünk volna fogyasztani. A karácsonyi pulykákból volt máj itthon és találtunk egy jó receptet, amelyet saját ízlésünkre átdolgoztunk. Nagyon jó fogás készült belőle.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamáj
- 25 dkg rizs
- 1 nagy vöröshagyma apróra aprítva
- 2 kápia paprika nagyobb kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma reszel
- 3 ek tejföl
- 4 ek száraz fehérbor
- 5 dkg vaj
- só, fehér bors
- 1,2 dl zöldségalaplé (kockából is jó)
- 1 csokor petrezselyem
A rizst pároljuk meg, ameddig a rizs készül addig az ételt is összeállítjuk. A vaj felén pirítsuk meg a darabolt májat, majd szedjük ki és tegyük félre, tartsuk melegen. A vaj másik felén pároljuk üvegesre a hagymákat, majd adjuk hozzá a paprikát, amellyel még 1-2 percig pirítjuk, Öntsük fel az alaplével az étel és kb 10 percet főzzük így. Utána adjuk hozzá a rizst, a májat, tejfölt, bort, aprított petrezselyem 2/3-t, keverjük össze, ízesítsük a fehérborssal, sóval. Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.
Jó étvágyat!