2024. júl 18.

Sült zöldség saláta

írta: Petőcz Ferenc
Sült zöldség saláta

451655424_10220615784223488_8923880234146165818_n.jpg

Miden évben van az a pillanat, amikor az embernek nincs kedve főzni és igazából tán nem is éhes, de kellene valamit enni. Számomra a kánikula jelenti igazából ezt az időszakot. Készítettem egy könnyű salátát, egy adagban alig van kalória, megfelel minden diátnak és telíti a gyomrot is, közben frissít. Esztétikailag tán kevésbé mondható szépnek, de annál fimnomabb, így javaslom elkészíteni mindenkinek. 

Hozzávalók:

  • 1 cukkini karikázva kb 30 dkg
  • 1 padlizsán karikázva kb 30 dkg
  • 1 nagy vöröshagyma félholdra vágva
  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb kápia darabolva
  • 1 ág friss rozmaring
  • 1 ek szárított oregánó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 7-8 levél friss bazsalikom
  • bors
  • 40 dkg natúr görög joghurt
  • fél-1 citrom leve ízlés szerint
  • 1 fej fokhagyma

A zöldségeket a fokhagymával, rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal olívaolajjal keverjük el és 200 fokra előmelegített sütőben másfél órát süssük. 

451581905_10220615338212338_2051537336254678367_n.jpg

Az öntethez az aprított bazsalikomot és petrezselymet keverjük bele a joghurtba, a sült fokhagymát a héjából nyomjuk ki törjük meg és keverjük a zöldfűszeres joghurthoz. Adjuk hozzá a már kihűlt sült zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromnak frissen facsart levét és tálaljuk, tálaláskor olívaolajjal megöntjük a tetejét.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Egészség vega és tészta