Sült zöldség saláta
Miden évben van az a pillanat, amikor az embernek nincs kedve főzni és igazából tán nem is éhes, de kellene valamit enni. Számomra a kánikula jelenti igazából ezt az időszakot. Készítettem egy könnyű salátát, egy adagban alig van kalória, megfelel minden diátnak és telíti a gyomrot is, közben frissít. Esztétikailag tán kevésbé mondható szépnek, de annál fimnomabb, így javaslom elkészíteni mindenkinek.
Hozzávalók:
- 1 cukkini karikázva kb 30 dkg
- 1 padlizsán karikázva kb 30 dkg
- 1 nagy vöröshagyma félholdra vágva
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb kápia darabolva
- 1 ág friss rozmaring
- 1 ek szárított oregánó
- 1 csokor petrezselyem
- 7-8 levél friss bazsalikom
- só
- bors
- 40 dkg natúr görög joghurt
- fél-1 citrom leve ízlés szerint
- 1 fej fokhagyma
A zöldségeket a fokhagymával, rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal olívaolajjal keverjük el és 200 fokra előmelegített sütőben másfél órát süssük.
Az öntethez az aprított bazsalikomot és petrezselymet keverjük bele a joghurtba, a sült fokhagymát a héjából nyomjuk ki törjük meg és keverjük a zöldfűszeres joghurthoz. Adjuk hozzá a már kihűlt sült zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromnak frissen facsart levét és tálaljuk, tálaláskor olívaolajjal megöntjük a tetejét.
Jó étvágyat!