Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2024. jan 07.

Zongorabillentyű szelet

írta: Petőcz Ferenc
Zongorabillentyű szelet

25*25 csatos formához vagy 20*30 tepsihez

A képen is látható, hogy nem sikerült tökéletesre, de annál finomabb és mi a kudarcainkat is vállalni szoktuk. Az esztétikai hiba ellenére egy nagyszerű süt lett és leírjuk azt is, hogy lehet elkerülni a fenti hibát. Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 10 dkg vaj 10 dkg zsír 1 zacskó…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Sós és édes szenvedélyek

2024. jan 07.

Tepertős rúd

írta: Petőcz Ferenc
Tepertős rúd

Most egy még karácsonyra készült szuper sós ropogtatni valót mutatunk meg nektek, természetesen bármikor készíthető. Igazi magyaros falat és egyben jó alternatíva a megszokott pogácsa helyébe. Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 zacskó sütőpor 10 dkg zsír 2 tojás 1 ek só 6 ek tejföl 25 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

2024. jan 06.

Sörös édesburgonyás-pulykaragus pásztorpite

írta: Petőcz Ferenc
Sörös édesburgonyás-pulykaragus pásztorpite

6 adag

  Új év, új kezdetek és remények. Sok mindenben így van ez, így a konyában is az ételeknél. Találtunk egy receptet, amelyet átalakítottunk saját ízlésünkre figyelembe véve mi az, ami itthon éppen akad. Közben egy nagyszerű étel készült, amely jól passzol a szénhidrátszegény diétába is. Jó szívvel…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2024. jan 02.

Malac pogácsa

írta: Petőcz Ferenc
Malac pogácsa

Szilveszterre készültek ezek az aranyos, finom kis malackák, de bármikor készíthető, így a dinszóvágási, farsangi időszak egyik kedvence lehet. Hozzávalók: 150 g tejföl 1 mk cukor 45 g élesztő 600 g liszt 2 db tojás 250 g szoba-hőmérsékletű vaj 2 tk só egész bors szemek plusz egy felvert…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása