2017. feb 20.

Valentin napi tészta vacsora

írta: Petőcz Ferenc
Valentin napi tészta vacsora

Elkészítés: 1 óra, könnyű

dsc07545.JPG

Páromat szerettem volna meglepni ezzel az étellel, egyrészt mert ilyent még nem csináltam, de hasonlót már sokszor ettünk otthon Dunaújvárosban az egyik pizzériában, másrészt a születésnapja is közel esik Valentin naphoz. Nem szeretnék foglalkozni a gazdasági vonatkozásával, egy a fontos, hogy nekem fontos a másik, a párom és persze, nem csak ekkor gondolok rá, érte mindig öröm főzni valamit, így tettem most is.

dsc07549.JPG

Hozzávalók.

40 dkg tészta, 60 dkg csirkemell, 2 dl tejföl, só,bors,koriandermag, 20 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma, olívaolaj, 2 db szárzeller.

Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat a szárzellerrel, majd hozzáadjuk a húst, ezzel egy időben feltesszük főni a tésztát és 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy mozsárban 1 ek borsot, 1 ek koriandert kevés sóval összetörünk, elmorzsolunk és ezzel fűszerezzük az ételt. 

dsc07546.JPG

Amikor minden puha hozzá adjuk a húshoz a leszűrt tésztát és a tejfölt. Kiolajozott tepsibe öntjük az egészet és a tetejére rakjuk a reszelt sajtot, 30 percet sütjük. A végén kicsit pihentetjük, majd megfelelő adagokra vágva tálaljuk. 

Elmondom, azért virágot kapott a végén.

A receptet készítette: Petőcz Ferenc

dsc07548.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta