Brokkolis kapros burgonyafőzelék újhagymás húsgombóccal
Elkészítés: 45 perc, könnyű
Az elmúlt téli időszakban kicsit sok nehéz ételt ettünk, kellett valami könnyedebb, szerintem ez megfelelt ennek, fogyott rendesen és hiányzott a sok érdekes étel mellett a főzelék. Kicsit változtattunk és megérte.
6 személyre: 1 kg krumplit kockázzunk fel, adjunk hozzá egy csomag karikázott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adjunk még hozzá 2 ek szárított vagy fagyasztott kaprot, 2 gerezd reszelt fokhagymát, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzzük félpuhára és mehet bele 60 dkg darabolt brokkoli, amikor már majdnem kész, akkor vegyünk ki 2-3 merőkanállal egy turmixba a sűrűjéből és adjunk hozzá 1 kis pohár natúr joghurtot. Pürésítsük, használhatunk rúdmixert is. Majd ezzel a sűrítjük azaz saját magával a főzeléket.
A főzelék mellé fasírt kerül, 60 dkg darált sertéscombhoz adunk 1 ek pirospaprikát, kevés borsot, sót, 2 gerezd reszelt fokhagymát, 6 ek zsemlemorzsát 3 db újhagymát karikázva, 1 tojást. az egészet összedolgozzuk és kis golyókat sütünk forró olajban.
Jó étvágyat!
A receptet: Petőcz Ferenc készítette