Káposztás kocka házi tésztából
Elkészítés: 1 óra, könnyű, 5 adag
A hétvégén édesapám volt vendégünk. Nehéz neki megfelelő ételt készíteni még akkor is, amikor sok mindent sikerül vele elfogadtatni. Gondolkoztunk sokat, mi lenne megfelelő. így született, hogy a sok finomság közt a régi ízeket elfeledtük, de oldalunk neve kötelez és már nagyon régen készítettünk káposztás tésztát. Végül kiderült, találtunk,jó ötlet volt feleleveníteni az ízeket.
6 ek cukrot kevés olajban megkaramellizálunk, majd hozzáadunk 1 nagy fej kockázott vöröshagymát, összeforgatjuk, és jöhet hozzá 1 kg gyalult káposzta, picit sózzuk, borsozzuk, kevergetve puhára pároljuk, ameddig elfő alóla a leve.
A tésztához 30 dkg lisztet 1 tojással, 1 tk sóval és 0,8 dl vízzel összedolgozunk, majd egy zacskóba félre rakjuk pihenni. A pihentetés után felrakjuk a tészta főző vízét és közben a tésztát kézi tészta készítővel kinyújtjuk, átdolgozzuk. ezt követően kockákra vágjuk és forró vízben kifőzzük. A káposztához adjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette.