2017. már 18.

Spenótos sárgarépafőzelék (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos sárgarépafőzelék (6 adag)

Elkészítés: 40 perc

Hamarosan húsvét, a nyuszi pedig szereti a répát, a zöldségeket. Nekünk is böjt ideje van, így ez a recept nagyszerűen illeszthető ezen időszak étkeihez és persze a 160 grammos diétához is remek.

Egy adag kb 500 gramm, 182 kcal, szénhidrát: 20,46 gramm, fehérje:10,2 gramm, zsír: 6.35 gramm

dsc07638.JPG

Hozzávalók: 1,2 kg sárgarépa karikákra vágva, 1 póréhagyma, 5 dkg vaj, 3 dkg keményítő, 15 dkg spenót, 1 liter alaplé (leveskockából is jó), 1 ek curry, 3 gerezd fokhagyma

A karikázott pórét az olvasztott vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a curryt és a reszelt fokhagymát, kicsit lassú tűzön megfuttatjuk a fűszerrel a hagymákat, majd rárakjuk a sárgarépát és felöntjük alaplével, felforraljuk és puhára főzzük.  A végén belekerül a spenót és keményítős vízzel sűrítjük. 

Ha valaki úgy szereti, akkor a keményítőt tejszínnel is elkeverheti, de akkor más kalória érték jön ki és higgyétek el, így is isteni. Önmagában vagy valamilyen feltéttel tálaljuk.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta