Paradicsomos brokkoli csicseriborsóval
Hozzávalók: 1 kg brokkoli rózsáira szedve, 2 vöröshagyma apróra darabolva, 2 nagy gerezd reszelt fokhagyma,olaj, 1/4 tk. gyömbér, kurkuma és római kömény, 400 g daraboltparadicsom-konzerv és ugyanennyi csicseriborsó-konzerv, 40 dkg száraztészta.
kcal: 569.13, fehérje: 23.29, szénhidrát: 88.72, zsír: 13.69
Elkészítés: Tegyünk fel a tésztának főzővizet, amit forrásakor sózunk. A brokkolit feltesszük főni. Az apróra darabolt vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, ha ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és a fűszereket. kissé összepirítjuk őket. Ha evvel készen vagyunk, hozzáadjuk a daraboltparadicsom-konzervet, és sűrű mártást készítünk. Eközben a csicseriborsó-konzervet leöblítjük, lecsöpögtetjük. A megfőtt brokkolit, és a lecsöpögtetett csicseriborsót összeforraljuk a paradicsomos masszával. A kifőtt tésztával tálaljuk.
Ezt a receptet Szabó András készítette